Проект команди RADEX – REDEYE
REDEYE – це бюджетний БПЛА призначений для перехоплення малорозмірних та низькошвидкісних БПЛА (по типу Mavic 3, Ланцет, Shahed-136) з урахуванням фактору ціни потенційної загрози.
Планер БПЛА побудований за схемою гоночних мультикоптерів, де керування польотом здійснюється за рахунок зміни тяги 4-х електромоторів у горизонтальному польоті з використанням псевдокрила для створенння додаткової підйомної сили.
Первинне наведення на ціль здійснюється оператором за допомогою модуля відеокамери після чого можливе захоплення та супровід цілі в автоматичному режимі за допомогою алгоритмів комп’ютерного зору з використанням елементів глибокого навчання.
Модульність відсіку БЧ дозволяє використовувати БПЛА як по повітряних, так і по наземних цілях.
Залежно від конфігурації БЧ можливе як одноразове, так і багаторазове використання самого БПЛА.
Проєкт команди Extreme Engineers – БСІтаД
БСІтаД — це модульна система для детектування удару, призначена для керування встановленим навантаженням на системах fpv дронів, літаків та інше. Основними перевагами даної системи є компактність, простота використання, модульність та універсальність.
В якості сенсора для детекції удару використовується акселерометр. Реалізовано декілька режимів роботи — для встановлення на fpv та у припас. Для вибору режиму роботи використовується пара перемикачів. Для індикації стану системи — пара світлодіодів. Передбачено додатковий UART роз’єм для комунікації системи з системою керування дрона. В залежності від поставленої задачі, опціонально, може бути встановлено плату для безконтактного спрацювання на певні відстані.
Проект команди ProGachi – Система пошуку дронів
Його мета полягає у створенні простого та ефективного способу виявлення загублених дронів та інших об’єктів.
Система складається з двох основних компонентів: маячка та пеленгатора. Маячок – це компактна плата з окремим акумулятором, яка за замовчуванням перебуває в режимі очікування. Пеленгатор – пристрій з направленою антеною, який визначає напрямок до маячка та відтворює звуковий сигнал через зумер або аудіоджек.
Шукач орієнтовно знає де об’єкт, але треба отримати напрям на нього. Для цього пошуковим пристроєм відправляється команда активації маяка і по прийнятому сигналу виконується пеленгація напрямку шляхом аналізу його амплітуди.
Дана система є недорогою, більшість компонентів доступні в радіомагазинах. Маючи корпус і компоненти все швидко збирається в приладдя, готове до використання.